Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгорял компютър ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изгорял компютър ?

Здравейте алфисти , искренно ви моля за помощ и съвет. Колата е 145 ts , 2000 год., 1,4 .Направо ми се стъжни защото ми казаха , че може би ми е изгорял компа ! Следната история : свърши ми безина и минах на газ .След кратко спиране (преди да съм заредил бенз) се опитах да я запаля с аварииня режим на газовата оредба(иначе винаги пали на безин). Колата запали и поради МОЕ разсейване колата угасна. От там нататък няма никой! 2 пъти наливах бензин - общо 8 литра понеже се съмнявах , че помпата не може да засмуче, пробвах на газ пак , изчака ден да не е задавена , тикаха ме , изваждах клемата за ресет на компа .Няма резултат. Просто глупаво ще е заради свършване на бензина да стане това ! Друг път ми е падал акумулатора и знам , че чрез оборотомера който мърда до края , колата дава някакви знаци , сега беше същото като нямаше бензин . Това не е ли признак на някакви знаци от компа? Или как може да се разбере че компа е изгорял без диагностика?
    Всички ваши мнения и съвети ще са от невероятна полза за мен (не съм много на ти с колите). Защото ако не е изгорял и е някаква " глупост" ще кофти да купувам нов, на това отгоре съм и малко зле с парите в момента а пък колата ми трябва. Благодаря ви предварително !

...

С гадаене няма как да ти се помогне . Качи я на диагностика и ще видиш. Имам и компютър и каквото още ти трябва , случват се и такива неща .
    BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Провери си помпата .Много по-вероятно е да е изгоряла тя .Просто не трябва да оставаш никога без бензин в резервоара защото той я охлажда и при липсата му тя просто се скапва.Успех.
      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
        Провери си помпата .Много по-вероятно е да е изгоряла тя .Просто не трябва да оставаш никога без бензин в резервоара защото той я охлажда и при липсата му тя просто се скапва.Успех.
        Прегледай релета, бушони и т.н. Инерционният прексвач на бензина. А на газ също ли вече не пали?
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

На газ също не пали. И още един признак дори , забелязах че лампата на инжекциона когато е на контакт не свети - може би е още един важен признак.

Comment

Като дадеш на контакт ако не чуваш бръмченето на помпата значи е свършила.Ако е тя - сменя се сравнително лесно и има различни вариантии цени .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

разпознава ли ти клбюча
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 98' 144kc

Comment

може и помпа да е но наи добре да я закараш на елкон там штети кажат каде е проблема
                Last edited by veso22zk; d.m.y г., 00:29.

Comment

Първоначално публикувано от veso22zk Покажи съобщение
                  разпознава ли ти клбюча
                  да , разпознава го . а за помпата не се чува наистина , но дали ако компа е изгорял , помпата трябва да се чува

Comment

затова наи добре дая види спецялист

Comment

но штом си я уставил без бензин наи вероятно да е помпата а не компа

Колега, няма нужда да пускаш мнения през 2 минути, има бутон "редактиране" за целта
                      Прочети правилата на форума
                      Last edited by tonov; d.m.y г., 21:13.

Comment

щом не ти светва лампата на инжекциона, първо провери има ли захранване ЕКУ-то.
                        точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          щом не ти светва лампата на инжекциона, първо провери има ли захранване ЕКУ-то.
                          Добра идея , благодаря

Comment

Просто не мога да разбера как със свършване на безина "свърших" с изгорял компютър .

Comment

Вързахме колата за диагностика , майстора каза че не може да се свърже с екуто. Аз все още се надявам да е някакъв друг проблем. Някакви идеи да имате ?

Comment

Working...
                              X